Εργαστήρι πληροφορικής

Το τμήμα των νέων τεχνολογιών στο Ειδικό σχολείο Βέροιας, λειτουργεί από το 1989 με υπεύθυνο δάσκαλο τον Παγκράτιο Παυλίδη. Είναι άρτια εξοπλισμένο και καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των μαθητών του.

Μεταξύ των άλλων διαθέτει:

  • 9 Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικό πίνακα, ηλεκτρονική γραφίδα, ψηφιακό αναγνώστη στυλό, ασύρματους και ενσύρματους διακόπτες, joystick και trackball, ηχητική εγκατάσταση (ενισχυτές, κονσόλα, ηχεία, ασύρματο μικρόφωνο), touch οθόνες, tablets, βραχίονες προσαρμογής διακοπτών, ένα πομπό τηλεόρασης που στέλνει το σήμα του σε όλο το κτιριακό συγκρότημα μέσω επαγωγικής σύνδεσης, ένα robot τηλεχειριζόμενο με ασύρματη κάμερα και μικρόφωνο, ένα μικρότερο προγραμματιζόμενο και ένα πλήθος συσκευών και περιφερειακών για την επαφή με τους Η/Υ πολλά από τα οποία κατασκευάστηκαν μέσα στο τμήμα των νέων τεχνολογιών. Οι εφαρμογές λογισμικού που χρησιμοποιούνται δημιουργήθηκαν και δοκιμάσθηκαν μέσα στο τμήμα των νέων τεχνολογιών.

Μέσα από το τμήμα των ΝΤ μοιράζεται εικόνα και ήχος προς όλο το σχολείο αλλά και το δίκτυο ethernet και internet με δεδομένο ότι κάθε χώρος και τμήμα του σχολείου διαθέτει τουλάχιστον ένα Η/Υ.

Σκοπός του τμήματος είναι οι μαθητές του σχολείου να αποκτήσουν αρχικά τη δυνατότητα επικοινωνίας και επαφής με τον Η/Υ αποκτώντας παράλληλα και δεξιότητες λεπτής κινητικότητας και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές λογισμικού αλλά και τις συσκευές και τα περιφερειακά των Η/Υ για να μάθουν γλώσσα, μαθηματικά, ζωγραφική…. με μια προσέγγιση διαφορετική!!!